Ce faci iarna cu cactusii

Anotimpul rece se apropie (pare-se ca a si inceput deja) si multe persoane incep sa simta lipsa soarelui.

Scriu acest articol, deoarece detin si un site care abordeaza direct subiectul cactusilor (cactusiicomunicativi.ro) si poate nu ai ajuns inca la el, dar ai cel putin un cactus acasa.

De ce spuneam ca multe persoane simt lipsa soarelui? Exact ca oamenii, PLANTELE si tot ce misca in jurul nostru simt lipsa soarelui. La fel si venirea iernii.
Hai sa iti explic de ce e importanta pentru cactusi aceasta perioada.

Poate ai cel putin un cactus (poate l-ai cumparat de la mine) si ti-a crescut intr-un timp foarte scurt, deci „ii merge bine” – asta inseamna ca nu ii merge deloc bine si de mult simte lipsa soarelui. La mine cactusii cresc in 7 ani cam maxim 7 centimetri, natural si sanatos.

Poate ai observat ca s-a inmuiat si si-a schimbat atat forma, cat si culoarea. Acest lucru inseamna ca a avut parte de intuneric si de multa apa.

Vezi mai jos cateva explicatii..

Cactusii, in mediul lor, in tarile lor de origine, nu au aceleasi conditii ca acelea pe care le avem noi.

Iarna nu este la fel, ceea ce inseamna ca in lipsa soarelui, care este cea mai importanta conditie pentru o dezvoltare normala a oricarei fiinte din aceasta lume, nu este inlocuita cu nimic, iar cactusii in lipsa soarelui se dezvolta anormal.

De aceea, cactusii nu se uda iarna, nu se tin la caldura, nu se tin la intuneric, ci se intrerupe toata dezvoltarea, pana la inceputul primaverii.

Asadar, cactusii se tin fara apa, timp de 6 luni (1 Octombrie-25 Aprilie), la racoare (maxim 15 grade), la lumina – deoarece daca se tin la intuneric, va fi mai anevoioasa acomodarea la primavara cu lumina soarelui.

De ce se tin cactusii in mediu uscat?

Pentru ca in momentul in care pamantul este udat, cactusii isi iau rezerva pentru multe luni (in lunile friguroase) si cateva saptamani (in lunile calduroase).

Ce fac daca nu am un loc racoros unde am cactusii?

Este bine sa fie acea racoare unde sunt cactusii pe timp de iarna, iar daca nu ai un loc racoros, fa rost de el…

Ce se intampla daca tin cactusii la caldura iarna?

In lipsa soarelui, stimulati ori cu apa, ori cu caldura, vor continua sa se dezvolte, dar monstruos… vor creste repede, isi vor schimba formaaspectulculoarea si nu va mai inflori.

De aceea cactusii cresc greu atunci cand sunt in mediu natural in conditii optime.

 

 

One thought on “Ce faci iarna cu cactusii

Leave a comment